Accueil
Poésie d'hier / Qui plus se plaint n'est pas le plus malade.


           
Poésie d'hier / Qui plus se plaint n'est pas le plus malade.


       
Poésie d'hier / Qui plus se plaint n'est pas le plus malade.



Signaler un contenu inaproprié.

Qui plus se plaint n'est pas le plus malade.


par Christine de PISAN


par Louis


Sage seroit qui se saroit garder
 Des faulx amans qui adès ont usage De dire assez pour les femmes frauder;
 Trop se plaignent de l'amoureuse rage
 Qui plus les tient que l'oisellet la cage,
 Et vont faignant qu'ilz en ont couleur fade;
 Mais quant a moy tiens de certain corage,
 Qui plus se plaint n'est pas le plus malade.

 Qui les orroit jurer et bien bourder,
 Faire semblant d'estre plus serf qu'un page,
 Aler, venir, muser et regarder,
 Et en parlant recouper leur langage
 Pour decepvoir, a pou n'est il si sage
 Eulx guermenter a la plaisant et sade! Mais on peut bien jugier a leur visaige,
 Qui plus se plaint n'est pas le plus malade.

 De telz amans Dieux les vueille amender. 
Il en est moult, je croy, dont c'est dommage,
 Qui partout vont aux dames demander 
Grace et mercy, ou envoyent message,
 Qui ne le font fors pour querre avantage En certains lieux; pour ce dit ma balade, Qu'en ce cas cy, tant soit de hault parage, Qui plus se plaint n'est pas le plus malade.

Cent ballades
N° LIII


Poème posté le 24/02/15 par Rickways

Ce poème a été vérifié et le contenu authentifié.



 Poète
Christine de PISAN



Sa carte de visite Cliquez ici pour accéder à la carte de visite de l'artiste (Sa présentation et l'ensemble des ses créations)




 Interprète
Louis



Sa carte de visite Cliquez ici pour accéder à la carte de visite de l'interprète (Sa présentation et l'ensemble des ses créations)





.